[O2] jak zdemontować osłonę boczną tunelu środkowego ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dzanas
    Drive
    • 2008
    • 45

OK - zmieniam czujnik

Przeczyszczenie nic nie pomoglo - dzialal 1 dzien - wiec proste - padł.

Mam tutaj taką propozycje: http://www.allegro.pl/item280869393_...audi_nowy.html

Niby siemens - co o tym myślicie??

[ Dodano: Nie 09 Gru, 07 22:39 ]
    Mam jeszcze takie pytanie: czy macie kogoś znajomego - jakiś godny zaufania warsztat w Krakowie?? Sam nie dam rady go zmienić - niestety brak czasu - potrzebuje to zlecić jakiemuś dobremu fachowcowi, ktory ma VAG`a i n apewno potwierdzi wadliwość tego konkretnego prawego tylnego koła - bo i z tym bywa róznie - choć po wyczyszczeniu tego własnie czujnika dzialal jeden dzien.....
    => NO BASS NO FUN <=
  • elektor
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 135

Może ktoś mi doradzi ?
    Wiem że jest jedna śruba w głębi. A przy próbie wyciągania widziałem zaczepy (metalowe spinki) przy sterowaniu nawiewem. Problem w tym że to cholerstwo trzymało się gdzieś jeszcze ale nie mam pojęcia gdzie jest ten zaczepi i wktórą stronę go ciągnąć aby nie urwać

Dla ułatwienia zdjęcie po ściągnięciu tego czego ja nie mogę (nie mojego autorstwa za co przepraszam jego samego )

Proszę nie sugerować się strzałkami - one wskazują wkręty a mnie interesują zaczepy

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Jest jedna sruba w głębi pod nogami, a druga za popielniczką na tylniej ścianie. Musisz najpierw zdjać do góry ramkę mieszka zmiany biegów, odkręcić dwie śruby trzymajace popielniczkę/schowek i wyjąć go na zewnątrz ( trzeba odpiąć kabelek od podświetlenia ). Z tyłu w głębi zobaczysz dwie śruby jedna od lewego druga od prawego boczku. Po jej odkręceniu ( i tej pod nogami ) odciągasz lekko cały boczek na bok tak, żeby widoczny na zdjęciu rzep puścił, a potem cały boczek ciągniesz do przodu ( "w nogi" ). Powinien się bez większych problemów wysunąć ( te dwie "wygryzione" dziury z boku plastiku konsoli to miejsca w którye wchodzą metalowe zaczepy umocowane do boczku, dlatego całość trzeba wysuwać do przodu )
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• elektor
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2007
        • 135

Aaaaa.
        Czyli jak rozumiem boczek trzyma się na DWÓCH :shock: śrubach ...
        Jednej zewnętrznej (ta pod nogami) i jednej wewnętrzej którą zobaczę po wyjęciu popielniczki ? + oczywiście te dwa zaczepy

To by wiele ttłumaczyło...

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

Dokładnie tak. Tu masz schemat poglądowy LINK
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• lopez500
            Drive
            • 2009
            • 45

wielkie dzięki nie wie jak ja tego szukałem że nie znalazłem . pozdrwiam

Komentarz

Pracuję...